Sağlık Bakanlığı Performans Değerlendirme Yönergesinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sayı : B.10.0.SGB.0.82.00.03/

Konu: Kurumsal Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönerge Değişikliği

(GENELGE 2007/

İlgi: Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 30/03/2007 tarihli ve 6609 sayılı ve 2007/24 Nolu Genelge.

İlgi Genelge ile sağlık hizmetleri sunumunda; hizmet kalitesinin artırılması, sürekli gelişmenin sağlaması, sağlık kurumlarının bu hedeflere ulaşmaları için ölçülebilir, karşılaştırılabilir hizmet sunum kriterlerinin belirlenmesi ve kalite kültürü içinde hizmetlerin yürütülerek halkın görüşlerinin bu sürece yansıtılması, beklentilerine cevap verilmesi ve buna katkısı olan personelin teşvik edilmesi amacıyla 23/03/2007 tarihli ve 2542 sayılı Makam Onayı ile ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönergesi?nin yürürlülüğe konulduğu bildirilmiş idi.

Ancak 03/07/2007 tarihli ve 6576 sayılı Makam Onayı ile Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 23/ 03/ 2007 tarih ve 2542 sayılı Makam Onayı ile ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönerge? ile yönergeye ilişkin tüm iş ve işlemlerin yürütülmesi görevi Strateji Geliştirme Başkanlığı uhdesine verilmiştir. Yani Makam Onayı tarihi olan 03/07/2007 tarihinden itibaren mezkur Yönerge ile ilgili tüm iş ve işlemler Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülecektir

Diğer taraftan 03/07/2007 tarihli ve 6577 sayılı Makam Onayı ile 23/03/2007 tarih ve 2542 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan ?Sağlık Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumlar Kurumsal Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönerge?de değişiklik yapılmış olup ilişikte gönderilmektedir. Ayıca mezkur yönerge değişikliğine Bakanlığımızın web sitesi ?www.saglik.gov.tr? nin ana sayfasında yer alan ?Performans ve Kalite Yönetimi? linkinden ulaşılabilmektedir.

Bu itibarla ilişikte gönderilen mezkur yönerge değişikliği doğrultusunda işlem tesis edilmesi ile bundan böyle mezkur Yönerge ile ilgili tüm yazışma ve işlemlerin Strateji Geliştirme Başkanlığı ile yapılması gerektiği noktasında İliniz dahilindeki tüm döner sermayeli kurumların bilgilendirilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uz. Dr. Orhan GÜMRÜKÇÜOĞLU
Bakan a.
Müsteşar
Ek: 5 Sayfa Yönerge ve ekleri

DAĞITIM:
Gereği: Bilgi:
- 81 İl Valiliği -Teftiş Kurulu Başkanlığı - Hukuk Müşavirliği
 

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA KALİTEYİ GELİŞTİRME VE PERFORMANS DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ HAKKINDA YÖNERGE DEĞİŞİKLİĞİ

MADDE 1- 23/ 03/ 2007 tarih ve 2542 sayılı Makam Onayı ile ?Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme Yönergesi?nin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Kurum verimlilik ve Kurum Hedef katsayısı
Madde 13- (1) Kurum verimlilik katsayısı hesaplamasında kullanılacak kriterler, kabul edilebilir değer ve uygulama esasları EK-5'de gösterilmiştir.

(2)Kurum hedef katsayısı hesaplamasında kullanılacak kriterler, kabul edilebilir değer ve uygulama esasları EK-8'de gösterilmiştir.?

MADDE 2- Aynı Yönergenin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 10- (1) Kurum muayeneye erişim katsayısı; kurumlarda poliklinik hizmetlerinde aktif olarak kullanılan ve her tabip için ayrı olarak tefriş edilmiş olan oda sayısı ile aktif kullanılan diş üniti sayısı toplamının, tabip sayısına bölünmesi sonucu bulunur. Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde oda sayısı hesaplamada kullanılmaz. Tabip sayısı; klinik şef ve şef yardımcıları, asistanlar, anestezi, laboratuar, acil servis/poliklinik ve idari hizmetleri yürüten tabipler ile yoğun bakım, yenidoğan, yanık, diyaliz, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi gibi tıbbi bölümlerde sürekli çalışan tabipler ve temel tıp bilimleri uzmanları dışındaki tabiplerin toplamıdır.?

MADDE 3- Aynı Yönergenin 16 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?(1) Kurumsal performans katsayısı kurumlarda, bir sonraki dönemin ikinci haftası içinde kesinleştirilir. Kuruluşlarda ise, kurumsal performans katsayısı bir sonraki dönemin ilk (20) günü içinde kesinleştirilir. Bu katsayılar ilgili dönemde yönetmelik uyarınca yapılacak ek ödemeye esas teşkil eder.

(2) Kurumlarda kurumsal performans katsayısı şu şekilde hesaplanır:
Kurumsal performans katsayısı = (Muayeneye erişim katsayısı + hasta ve hasta yakınları memnuniyet anket katsayısı + kurum altyapı ve süreç değerlendirme ölçütleri katsayısı + kurum verimlilik katsayısı + kurum hedef katsayısı) / 5?

MADDE4- Yönergenin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?ç) Müdürlükler, bir sonraki dönemin ilk ayının son haftasında Ek-7 sayılı formu elektronik ortamda doldurarak Excel formatında [email protected] ve [email protected]? elektronik posta adresine gönderirler.?

MADDE 5- Yönergenin ekinde yer alan EK-5 ve EK-6 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

Yürürlük
MADDE 6- Bu Yönerge, 01/05/2007 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Bakan Onayı ile yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 7- Bu Yönerge hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

ekleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber